BBF Fielding Ltd

 
Address   Fielding House
41 Chobham Road
WOKING
Surrey
GU21 6JD 
 
   01483 764407   
Email   mail@bbf-fielding.co.uk  
Website   www.bbf-fielding.co.uk 
Contact   Mr Simon Jeremy Tedrake 

 Further information >>
 
1: Project NameSouthways - Refurbishment and Extension
Dates: 2004 - 2009
Location: Guildford 
Gross Area: 1,000 to 1,999 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - Conversion & Extensions,  Houses and Housing - Extension,  Houses and Housing - Renovation
 
Key Services:
CAD Services,  Computer Graphics,  Contract Administration,  Full Architectural Service,  Interior Design,  Materials Advice,  Planning Advice,  Planning Applications,  Production Information,  Project Management,  Refurbishment
 
Description:
Southways is located in a rural location and is within the green belt and area of natural beauty. The scope of the project included the total refurbishment of an Edwardian style house which had previously been split into two properties. The refurbishment was carried out in 2 phases enabling the clients to remain in occupation throughout the project. The refurbishment works involved the total remodelling of the inside of the property to a high standard of finish. Alterations to the existing house included removing, altering and providing new windows and doors, construction of new dormer windows to make habitable the existing roof space accommodation and structural alterations to increase room sizes within the property. A new entrance lobby and porch was constructed as a focal point at the front of the house. During the first phase of the project the property was extended by construction of a new garage block and a semi underground basement The garage block included a new double garage with ancillary accommodation over, a ground floor gym and a utility room/link into the existing house along with a new feature stairs down to the basement extension. The new basement extension was cut into the chalk hillside of the sloping site and finished with a grass roof to reduce the appearance of the overall mass of the extension when viewed from across the valley in this area of outstanding natural beauty. The extension includes an 18m indoor swimming pool, ancillary accommodation and a steam room and links to a south facing timber deck providing glimpses of the valley below. The grounds and gardens have been substantially landscaped during the project, including new seating and planting areas and also revised entrance drive with automatic gates at both entrances.
 
2: Project NameBradbury Centre (Smiles Resource Centre)
Dates: 2006 - 2007
Location: Woking Borough Council 
Gross Area: 500 to 999 sqm 
Sectors:
Health - General,  Health - Special Needs
 
Key Services:
CAD Services,  Design & Build,  Design for Special Needs,  Energy / Environmental Expertise,  Feasibility Studies,  Interior Design,  Landscape Design,  Materials Advice,  Planning Advice,  Planning Applications,  Production Information,  Services Co-ordination,  Sustainable Design,  Town Planning
 
Description:
The Bradbury Centre initially known as the Smiles Resource Centre was commissioned by The Friends of the Elderly to provide a day centre for people with Alzheimer’s together with accommodation for the Woking Home Support Service and Advocacy in Action Group. The building was constructed on land adjacent to the Bernard Sunley Home and within the garden of the vacant Smiles Home, which was demolished prior to construction works of the new building commencing. The building provides accommodation on two floors. The Ground Floor accommodation primarily for the Alzheimer’s Day Centre is inwardly looking from the day rooms into an attractively planted courtyard area. Accommodation at 1st Floor level, is contained within the roof space, located over the Ground Floor footprint. Accommodation comprises offices to accommodate the Woking Home Support Service and Advocacy in Action Group, a meeting room and shared ancillary staff accommodation for the whole of the building. A separate accommodation wing provides a bed-sit type accommodation for staff of the building and the adjacent residential Bernard Sunley Home. The building structure is of load bearing masonry construction. It has been built of selected facing brick with feature detailing. The building has a plain tile roof with bonnet hip tiles and a feature curved roof over its entrance. Dormers are tile hung with lead flashing details. Eaves have been designed with exposed rafter ends. Windows and doors are purpose built in timber which are double glazed and finished in a paint finish.
 
3: Project NameRotary Mobility Exchange
Dates: 2006
Location: Woking 
Gross Area: 50 to 99 sqm 
Sectors:
Civic Building - Civic Centres,  Offices - General
 
Key Services:
Building Services Engineering,  CAD Services,  Cladding & Facade Design,  Client Advisor,  Computer Graphics,  Contract Administration,  Design for Special Needs,  Energy / Environmental Expertise,  Planning Advice,  Planning Applications
 
Description:
The plan form reflects the chamfered corners of the Civic Offices and St Andrews House the form of the planters and other hard landscaping within the square. The glazed external envelope is intended to emphasis that this building is not an extension to the Civic Offices but rather a lightweight “pavilion” with a separate and dedicated use. The design solution comprises a single storey glazed pavilion positioned adjacent to but visually separated from the Civic Offices. The lightweight construction of the building incorporates photo voltaic cells within the glazed roof. The storage area of the building is clad in insulated metal panels. The building provides the following facilities: An enclosed waiting area for clients with space for wheelchairs and seating for ambulant disabled, an information terminal with a display screen and internet access. A secure storage area for wheelchairs, plant, computer equipment and ancillary equipment. A disabled WC.