SHH

 
Address   1 Vencourt Place
Ravenscourt Park
LONDON
W6 9NU
United Kingdom: England 
 
   +44 (0)20 86004171   
   020 8600 4181   
Email   grahamharris@shh.co.uk  
Website   www.shh.co.uk 
Contact   Mr Graham Andrew Harris 

 Further information >>
 
1: Project NameSt John's Wood Villa
Dates: 2009 - 2014
Location: London 
Gross Area: 250 to 499 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - One-off Houses
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Architects' Service & Fee Advice,  Conservation & Restoration,  Design & Build,  Planning Advice,  Planning Applications,  Refurbishment
 
Description:
The transformation of a Grade-II listed conservation area property. Originally designed at the turn of the last century as one of a series of paired villas, which had been converted into two apartments in the 1930s when the entrance had been moved. The brief was to re-unify the property as a single, four-storey family home, re-locating the entrance in its original position and adding a contemporary, two-storey rear extension, whilst also converting a small neighbouring cottage to sit at the end of the garden to house additional office and gym space, plus guest accommodation.
 
2: Project NamePark Place
Dates: 2011 - (ongoing)
Location: London 
Gross Area: 500 to 999 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - One-off Houses
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Architects' Service & Fee Advice,  Design & Build,  Full Architectural Service,  Interior Design,  Planning Advice,  Planning Applications
 
Description:
An elegant, new-build, unique black-fronted house in Mayfair’s Park Place. The seven-storey property, located in the St James’s Conservation Area, is a 21st-century interpretation of a traditional Mayfair home and includes a huge, double-storey contemporary oriel bay window at the first and second floor levels, partly-fronted by a delicate metalwork screen. A new four-storey green wall at the rear softens the impact of a neighbouring wall, along with a profile that pulls away from the wall and steps in from the embassy building next door, with a rolling curved roof providing a glass curtain wall to maximise natural light.
 
3: Project NameHouse Of Books
Dates: 2012 - 2014
Location: London 
Gross Area: 250 to 499 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - Conversion & Extensions,  Houses and Housing - One-off Houses
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Architects' Service & Fee Advice,  Art & Architecture,  Contract Administration,  Drawing Service,  Full Architectural Service,  Interior Design,  Listed Building Advice,  Planning Applications,  Refurbishment,  Site Administration
 
Description:
The remodelling of the ‘House of Books’ in Hampstead, the former home of Labour leader Michael Foot, who was known for covering almost every inch of the property in books. True to the spirit of the house, the new owners are also bibliophiles (owning over 100 linear metres of books) and the property has now been completely reconfigured (including new floors, walls, stairs and rear extension in cedar wood and zinc), ensuring that books remain a central feature, with an aluminium, two-sided bookcase forming a spine around which all five storeys of a spectacular new stair (made of individual steel trays dipped in orange liquid rubber and bolted over individual cantilevered steel hoops ) are wrapped. The bookcase also sits within the new steel frame of the house, with all new structural elements bespoke-designed by SHH as part of the project.
 
4: Project NameAscot Parade Ring
Dates: 2015
Location: Ascot 
Gross Area: 250 to 499 sqm 
Sectors:
Culture & Entertainment - Entertainment Complexes,  Food and Beverage - Corporate Hospitality,  Sport - General,  Sport - Specialist Sports Clubs
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Architects' Service & Fee Advice,  Design & Build,  Design Management,  FFE (Furniture, Fixtures & Equipment),  Refurbishment
 
Description:
Commissioned by Ascot Racecourse, SHH developed a completely new interior space for Ascot’s most prestigious venue – The Parade Ring Restaurant. The design and interiors of the space were completed in just six months, being delivered in time for Royal Ascot 2015. As the history and importance of Ascot Racecourse is unique and very much engrained in the British Culture, the main objective of the design was to create an elegant and effortlessly stylish interior, with beautiful fixtures and natural accents. The team’s design took inspiration from a combination of elements; the elliptical form of the Parade Ring, the extensive heritage of fashion and millinery at Ascot, and a new breed of rose, the Queen Anne, released to commemorate the racecourse’s founder, Queen Anne.
 
5: Project NameFitzroy Farm
Dates: 2011 - 2012
Location: London 
Gross Area: 1 000 to 1 999 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - One-off Houses
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Architects' Service & Fee Advice,  Planning Advice,  Planning Applications
 
Description:
A stunning new-build house, answering a brief to create ‘a spacious, contemporary family home of an exceptional architectural design quality, which will provide privacy, be in harmony with its surroundings and enhance the character of the Highgate Conservation Area.’ The scheme is designed to stand over 2.5 floors, with a mix of large, dramatic spaces for high-impact arrival and entertaining, as well as a number of smaller, more cosy and contained spaces for everyday family use The principal ground floor rooms link to 4.5m-high south-facing doors, which open completely onto an outdoor colonnaded terrace, which in turn links to an 18m x 5m inside/outside swimming pool. A curling stainless steel water chute, running directly down from the children’s bedrooms on the left-hand side of the house to the pool, is a major feature of the scheme.
 
6: Project NameWoronzow Road
Dates: 2010 - 2011
Location: London 
Gross Area: 1 000 to 1 999 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - Conversion & Extensions,  Houses and Housing - General
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Design & Build,  Ecological Architecture
 
Description:
SHH's client purchased a half-acre North London plot, with an existing 5,000 sq ft 1960's house in St John's Wood - and commissioned SHH to obtain planning permission to demolish it and to design and build in its place a classically-proportioned, 18,400 sq ft, 5-storey family home. The new scheme melds the best of the past (Georgian style facade, sumptuous internal finishes and antique furniture), with cutting edge and highly contemporary services, including the latest green technologies.
 
7: Project NameHouse in the Wood
Dates: 2010 - 2011
Location: Surrey 
Gross Area: 1 000 to 1 999 sqm 
Sectors:
Houses and Housing - Conversion & Extensions,  Houses and Housing - General,  Houses and Housing - One-off Houses
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Architects' Service & Fee Advice,  Design & Build,  Interior Design,  Refurbishment
 
Description:
SHH's client purchased an existing property near the Devil's Punchbowl area in Surrey, set in its own vale and surrounded by 40 acres of private land. The property had originally belonged to a formal Royal Navy Admiral, who had built a Queen Anne-style house on the land in the 1950's and had landscaped the grounds meticulously to include a lake, a stream, wooded areas and a number of stairs, follies and more formally-planted areas. The house on the estate was replaced by a Georgian-style building in 2002. The singer Shania Twain had owned it subsequently for a brief period, but there were no further changes to the property until its new owners purchased it as a country home, to sit alongside their Mayfair and Belgravia properties. SHH was commissioned to refurbish the entire property and to add a 2,858sq ft rear extension, in order to improve the proportions of the rooms inside. The commission also included the design of a new build, 3 bed house in the grounds of the property, to offer additional guest accommodation. A new space was devised for each floor of the extended main house to improve the flow of what was previously a rather awkward set of spaces. The lower-ground floor also had to be completely demolished because it was leaking, due to poor construction. Externally, the property is clad in natural bath stone, with a brand new roof. Terracing to the rear was also greatly extended and the house's indoor pool has been extended by a further 7 metres. SHH's Interior Design, Decoration & Styling team created a new light and airy scheme for the interior. This uses punchy colours and furniture to build on a fairly neutral palette of natural stone and light coloured timbers. A large central atrium will link all four floors, with a spectacular carved stone central stair, top lit by a dome roof light. The house is suffused with natural light and has superb windows, serving as picture frames to give extensive views over the estate.
 
8: Project NameBarbican Lounge
Dates: 2010
Location: London 
Gross Area: 250 to 499 sqm 
Sectors:
Food and Beverage - General,  Food and Beverage - Pubs and Bars,  Food and Beverage - Restaurants
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Graphic Design & Illustration,  Interior Design,  Multi-disciplinary Consultancy
 
Awards:
Best Independent Restaurant, Restaurant & Bar Design Awards 2011
Best Bar/Club/Lounge, Luxe Et Al International Hotel & Property Awards
Description:
A destination restaurant and lounge bar at the Barbican Centre, one of two new spaces (including Barbican Foodhall), which would link to each other via the outside terrace treatment, but which were also strikingly different. The ambition was to elevate the Centre’s hospitality offer to match the Barbican’s world-renowned reputation for arts and performances. The design approach for the bold and striking Lounge area was to strip back and celebrate the wonderful architecture and materiality of the Barbican (including its concrete ceilings and aggregate walls), whilst animating the spaces with striking lighting (by .PSLAB), surfaces (including a poured resin peacock blue floor, colour-matched to a photo of the Barbican Lake in Summertime), feature areas and vintage and bespoke furniture in blues, greens and reds by SHH and designer Stefan Bench. The kitchen is clad, floor-to-ceiling, in solid timber, whilst the striking 14m bar, which continues through the glazing onto the outside terrace, is in black glass with a black mosaic bar front.
 
9: Project NameLondon Zoo
Dates: 2012 - 2013
Location: London 
Gross Area: 500 to 999 sqm 
Sectors:
Food and Beverage - Restaurants
 
Click to view larger image - opens in new window
Enlarge image and view gallery
Key Services:
Design Management,  FFE (Furniture, Fixtures & Equipment),  Interior Design
 
Description:
New state of the art restaurant for London Zoo, opening in late 2013.